PEOPIL, Joint Occupational Health/Workplace Accidents and RTA Conference, Thessaloniki 2023

În perioada 15-16 iunie 2023 a avut loc la Thessaloniki prima conferință PEOPIL referitoare la legislația și jurisprudența în cazul accidentelor de muncă. Din partea societății noastre au participat partenerul Ionuț Jercan, Mihaela Lepădatu și Loredana Dumbravă – senior associates.

Conferința s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în care colegi din Spania, Italia, Grecia, Marea Britanie, Polonia, Cehia, Olanda, România și SUA au prezentat legislația și practica acestor țări.

Profesori, avocați și experți tehnici foarte bine cotați și acreditați în domeniu, în principal din Europa, dar și din alte părți ale lumii, au format o echipă foarte puternică de speakeri, în timp ce toți participanții au fost întâmpinați cu căldură de reprezentanții Baroului din Atena și Salonic, conform binecunoscutei ospitalități grecești.

Prima zi a conferinței a fost dedicată în întregime accidentelor de muncă, fiecare reprezentant prezentând particularitățile țării din care provine. Din cadrul prezentărilor efectuate a reieșit, încă o dată, importanța participării la aceste conferințe – cea de perfecționare continuă a noastră, dar și de a cunoaște colegi, a schimba experiențe și a te ajuta în accidentele cu elemente de extraneitate.

Astfel, Natalia Astigarraga, General Board Member din partea Spaniei, a prezentat, pe lângă legislația națională, un caz de accident de muncă finalizat cu succes de societatea noastră cu ajutorul Nataliei, în vederea obținerii de despăgubiri pentru familia unui muncitor român decedat fără vreo vină pe un șantier din Spania.

În cadrul aceluiași panel, colega noastră Loredana Dumbravă, General Board Member din partea României, a prezentat situația accidentelor de muncă petrecute pe teritoriul României, o statistică privind numărul de imigranți non-UE care lucrează pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, aceasta a prezentat un dosar gestionat de către societatea noastră în care, după numeroase lupte, am reușit să obținem pentru clientul nostru despăgubiri ca urmare a unui accident de muncă petrecut în ianuarie 2017 la construcția metroului Drumul Taberei din București.