Denisa Tărăsescu: „Tranziția a fost un proces de maturizare profesională și o evoluție care m-a pregătit să fac față provocărilor și responsabilităților pe care le implică poziția de Senior Associate.”

Denisa Tărăsescu - Senior Associate
Interviul explorează parcursul profesional al Denisei Tărăsescu – Senior Associate, evidențiind momentele cheie și evoluția în carieră – drumul parcurs de la Junior Associate la Senior Associate, un proces de maturizare profesională și o evoluție care a pregătit-o să facă față provocărilor și responsabilităților pe care le implică acest nou rol.

1. CARE A FOST MOMENTUL ÎN CARE AI DECIS SĂ DEVII AVOCAT?

Decizia de a deveni avocat a fost influențată de dorința mea de a înțelege și de a participa activ în sistemul juridic, dar și de a apăra drepturile și interesele celor care au nevoie de sprijin. Momentul decisiv a fost în timpul facultății, mai exact în anul III, când am obținut locul I și premiul special pentru cel mai bun pledant la Concursul de procese simulate de dreptul familiei. Această experiență mi-a oferit nu doar recunoaștere, ci și o confirmare a abilităților mele de a argumenta și de a pleda în fața unui juriu. De asemenea, mi-a dat și încrederea necesară să continui pe acest drum și să îmi dezvolt abilitățile pentru a deveni avocat.

2. CÂT DE IMPORTANT ESTE PENTRU UN ABSOLVENT SAU CHIAR PENTRU UN STUDENT SĂ LUCREZE ÎN DOMENIU ÎNAINTE DE A DEVENI AVOCAT?

Este esențial pentru un student sau un absolvent să acumuleze cât mai multă experiență practică în domeniu, înainte de a deveni avocat. Consider că este esențial să cunoască, măcar puțin, mediul în care își dorește să profeseze, să interacționeze cu profesioniști din domeniu, să participe la cât mai multe stagii de practică, procese simulate, conferințe și concursuri pentru o înțelegere profundă a dinamicii avocaturii și a modului în care se aplică teoria în situații reale. Din experiența pe care am avut-o, chiar și în cadrul interviurilor de recrutare, pot spune că a contat faptul că în timpul facultății am participat la diverse activități care mi-au dezvoltat abilitățile necesare pentru a face tranziția cât mai lină de la teorie la practică.

3. CUM AI EXPERIMENTAT TRANZIȚIA DE LA POZIȚIA DE „JUNIOR ASSOCIATE” LA CEA DE „SENIOR ASSOCIATE”?

Tranziția de la poziția de „junior associate” la cea de „senior associate” a fost un proces de creștere și învățare continuă, desfășurat pe parcursul a patru ani în cadrul societății. Această tranziție a fost marcată de creșterea gradului de autonomie, dar și a volumului de muncă. Un aspect esențial al acestei tranziții a fost mentoratul primit de la colegii seniori, care m-au ghidat și m-au susținut în dezvoltarea mea profesională. De asemenea, am învățat să gestionez mai eficient timpul și să prioritizez sarcinile, ceea ce este crucial în contextul unui volum mare de muncă și al unor termene limită stricte. În concluzie, tranziția a fost un proces de maturizare profesională și o evoluție care m-a pregătit să fac față provocărilor și responsabilităților pe care le implică poziția de „senior associate”.

4. CUM AU EVOLUAT RESPONSABILITĂȚILE PE CARE LE AI DE-A LUNGUL TIMPULUI? CUM JONGLEZI CU NIVELUL DE COMPLEXITATE ȘI UNEORI CU PRESIUNEA PE CARE O AU CAZURILE ÎN CARE EȘTI IMPLICATĂ CA AVOCAT?

În primii ani am fost concentrată pe asimilarea cunoștințelor juridice și pe dezvoltarea abilităților practice sub îndrumarea avocaților seniori. Această perioadă a fost crucială pentru înțelegerea aprofundată a procedurilor legale și a modului în care se desfășoară activitatea zilnică în cadrul societății. Pe măsură ce am acumulat experiență, am început să preiau cazuri mai complexe și să îmi asum mai multe responsabilități. Am fost implicată în diverse proiecte și am avut ocazia să lucrez cu o varietate de clienți, ceea ce mi-a permis să-mi dezvolt abilitățile de comunicare și înțelegere.

Specificul dosarelor de personal injury aduce cu sine un nivel ridicat de presiune, nu doar din cauza complexității juridice, ci și din cauza impactului emoțional. Cazurile de personal injury implică adesea suferințe umane semnificative, iar responsabilitatea de a obține despăgubiri adecvate pentru clienții mei este imensă. Empatia și înțelegerea față de suferințele oamenilor sunt esențiale în aceste cazuri, adăugând o doză suplimentară de presiune.

Pentru a jongla cu complexitatea și presiunea acestor cazuri, este esențial să mențin o organizare riguroasă și să prioritizez sarcinile în funcție de urgență și importanță. Comunicarea eficientă cu clienții este foarte importantă, deoarece aceștia trebuie să fie constant informați și implicați în procesul juridic.

De asemenea, este important să îmi mențin echilibrul între viața profesională și cea personală. Gestionarea stresului prin activități recreative și menținerea unui suport social puternic mă ajută să rămân concentrată și să îmi păstrez claritatea mentală necesară pentru a lua decizii optime în cazurile complexe.

5. CE ATRIBUTE SUNT IMPORTANTE PENTRU TINE CÂND ALEGI ECHIPA DIN CARE SĂ FACI PARTE? DAR CÂND ALEGI CHIAR MEMBRII ECHIPEI TALE? CARE SUNT ACELE SEMNALE CARE ÎȚI SPUN CĂ O PERSOANĂ NU ESTE PENTRU ECHIPA TA?

Când aleg o echipă, caut oameni care împărtășesc valori comune, care sunt dedicați și au o etică profesională solidă. Colaborarea și comunicarea deschisă sunt esențiale pentru mine. Atunci când aleg membrii echipei mele, mă uit la capacitatea lor de a lucra bine în echipă, la dorința și disponibilitatea de a învăța și de a se dezvolta și la modul în care își gestionează responsabilitățile. Semnalele că cineva nu este potrivit pentru echipă includ lipsa de implicare și comunicare, atitudinea negativă sau incapacitatea de a colabora eficient.

6. CE ROL ARE ECHIPA ȘI COLABORAREA CU ECHIPA ÎN REUȘITA TA CA AVOCAT?

Echipa joacă un rol important în succesul meu ca avocat. Deși fiecare avocat gestionează individual un portofoliu de dosare, colaborarea eficientă permite schimbul de idei și soluționarea mai rapidă a problemelor care apar și câteodată și disponibilitatea de a substitui un alt avocat care se află în imposibilitate de a se prezenta la un termen de judecată, sau la o activitate desfășurată în urmărirea penală. O echipă unită și bine coordonată poate oferi clienților rezultatele așteptate, ceea ce contribuie la reputația și succesul nostru comun. Succesul individual este strâns legat de succesul echipei, iar sprijinul reciproc este cheia în atingerea obiectivelor.

7. CUM TE RAPORTEZI LA OAMENII CARE ALEG SĂ PLECE DIN ECHIPĂ?

Respect decizia fiecăruia de a-și urma propriul drum și înțeleg că plecările sunt parte a vieții profesionale. Este important să rămânem deschiși la feedback și să folosim aceste situații ca oportunități de creștere și îmbunătățire.