Connecting Legal Minds, 10-12 noiembrie 2023

De 17 ani, organizăm Conferința Connecting Legal Minds, de două ori pe an. Este locul nostru de întâlnire, unde îmbinăm construirea și consolidarea relațiilor interumane cu sesiuni tehnice din sfera juridică pentru o pregătire profesională continuă.

Ultima ediție a conferinței a avut loc spre finalul anului trecut, în Bulgaria, iar o parte dintre colegii noștri care au participat au împărtășit din propria experiență.

În echipa JGV, avem colegi care au evoluat odată cu societatea și au participat an de an la conferințele noastre interne, remarcând astăzi o evoluție în cariera lor, dar și la nivel personal, acumulând experiențe și informații valoroase.

“Aceste întâlniri sunt tot atâtea ocazii pentru noi, avocaţi din JGV, de a dezbate modul în care strategiile discutate la întâlnirile anterioare se manifestă în practică, dacă mai trebuie șlefuite, sau, dimpotrivă, modul în care abordăm problemele sunt confirmate de instanțele naţionale. La ultima Conferință Connecting Legal Minds, am avut plăcerea să constatăm că Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat o problemă foarte importantă din dosarele noastre în mod favorabil clientului nostru.

Aceste discuții și întâlniri sunt totdeauna foarte aplicate, concrete, colegii noștri pledează la instanțe din toată țara, astfel inevitabil învățăm unii de la ceilalți, ceea ce este un mare avantaj pe o piață concurențială, cum este cea a avocaturii.

Pentru mine, aceste întâlniri sunt oportunități să evoluez profesional, discutând problemele care mă preocupă cu colegii specializați în acelaşi domeniu”, spune Andrea Kovacs, Managing Associate.

“Din punct de vedere profesional sunt abordate subiecte care ne interesează pe toți, sunt prezentate strategii noi, sunt analizate subiecte și soluții la provocările profesionale cu care ne confruntăm. Iar din punct de vedere al networking-ului profesional, avem posibilitatea să ne întâlnim și într-un cadru mai relaxat, mai prietenos, care favorizează schimbul de idei și ajută la o colaborare mai bună.

După fiecare întâlnire, ne simțim mai bine pregătiți și mai uniți, aspecte care favorizează dezvoltarea profesională a fiecăruia dintre noi”, explică Ioana Culachi, Managing Associate.

“Pentru mine, Conferințele Connecting Legal Minds la care am participat de-a lungul anilor în JGV, au avut un dublu rol: un rol profesional – cel de a-mi cunoaște colegii noi de la birourile teritoriale, de a crea noi conexiuni și de a consolida relația cu colegii mei de departament, dar și un rol personal – de a descoperi locuri noi, fiind pasionată de călătorii.

În profesia de avocat, există deseori o <încrucișare> între diferite domenii de practică, deoarece, de cele mai multe ori, clienții noștri au nevoie de asistență juridică pentru o serie de probleme diferite. Din acest motiv, tot timpul am apreciat faptul că, în astfel de întâlniri, am putut să fac schimb de experiență și opinii cu colegii mei care sunt specializați în alte arii de drept, și astfel am reușit să găsim împreună soluții la probleme care păreau imposibil de “rezolvat”, arată Aurelia Ciobanu, Managing Associate.

“Pentru mine a fost primul eveniment de acest fel la care am participat și mi-a plăcut mult. Am observat la colegii avocați din departamentul vecin faptul că au trecut la o nouă abordare a modului în care vor soluționa din punct de vedere juridic cazurile cu care se vor confrunta pe viitor. A fost interesant să fiu martor la prezentarea unei noi strategii, cu detalii specifice”, spune Cristian Carleciuc, Associate JGV.

“În calitate de membru nou venit în echipă, pentru mine Conferința Connecting Legal Minds a fost o ocazie bună să cunosc cea mai mare parte dintre colegi, atât pe cei din biroul din București, cât și pe cei din celelalte birouri din țară. Am apreciat modul în care partenerii societății se implică în vederea formării echipei și faptul că toți avocații au avut ocazia să povestească despre reușitele lor”, mărturisește Diana Cebanu, Business Support Officer.

“Întâlnirile în afara mediului profesional și al biroului sunt esențiale pentru camaraderie și pentru un suflu bun zilnic la birou. Adică acel motiv pentru care mai vrei să revii și a doua zi. Mie însumi nu mi-ar plăcea să văd oameni nefericiți în jurul meu și fac tot ce ține de mine în acest sens. Evenimentele de acest fel ne confirmă sau infirmă alegerea și coeziunea echipei și ne fac să ne recalibrăm așteptările și atitudinea față de oameni, în funcție de evoluția lor”, afirmă Cătălin Vlad, Partner.

“Organizăm acest eveniment, în mod constant, de 17 ani, iar scopul acestor întâlniri a evoluat treptat. Ne doream să ne detașăm de formalitatea biroului și a rutinei zilnice, să ne cunoaștem mai bine, să socializăm mai mult și să creăm relații interumane puternice. Consider că nu poți să ai o echipă funcțională fără o interacțiune de acest fel, informală, relaxată.

Pe măsură ce echipa a crescut și când au apărut birourile teritoriale, obiectivele urmărite prin organizarea acestor întâlniri au evoluat. Desigur, componenta de socializare și relaționare a rămas extrem de importantă. Mulți dintre colegi, care sunt din birouri teritoriale diferite, au ocazia de a se întâlni și de a relaționa în mod direct doar cu ocazia acestor întâlniri. Însă, pe măsură ce activitatea a devenit tot mai complexă, și nevoia de perfecționare profesională este din ce în ce mai pronunțată.

Aceste sesiuni au un rol extrem de important în uniformizarea experienței avocaților din echipă, în perfecționarea fiecăruia dintre noi și nu în ultimul rând în integrarea rapidă a noilor colegi”, declară Ionuț Jercan, Managing Partner.