A+ A A-

Asigurator obligat la plata de despaguburi in cuantum de 300.000 lei pentru fiul decedatei Recomandat

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Accidentul s-a produs in anul 2012 la Urleasca, Judetul Braila pe DN 2B, unde soferul unui autoturism a deviat de la directia normala de deplasare, a intrat pe contrasesns, a parasit partea carosabila si a lovit un copac de pe marginea drumului, iar in urma accidentului, atat conducatorul auto, cat si ocupanta locului dreapta fata, au decedat. Avocatii “JGV si Asociatii” au reprezentat familia pasagerei decedate in urma impactului.

Despagubiri in urma accidentului au incasat: fiul, doua surori si un frate.

Instanta de judecata a acordat despagubiri in suma totala de: 394.071,82 lei

- pentru fiu: 300.000 daune morale si 657 lei daune materiale;

- pentru sora decedatei:30.000 lei daune morale si 3414,82 daune materiale;

- pentru sora decedatei:30.000 lei daune morale;

- pentru fratele decedatei: 30.000 lei daune morale.

Asiguratorul a fost obligata la plata penalitatilor de intarziere in cuantum de 0,2% pe zi de intarziere, prin raportare la sumele indicate mai sus, de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari si pana la plata efectiva a sumelor datorate reclamantilor. Parata a fost obligata si la plata sumei de 3000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata, catre fiul decedatei, conform art. 453 C.proc.civ.

In accident au fost implicati sot si sotie, eveniment ce s-a soldat cu decesul ambelor persoane. Fiul fiind indreptatit la despagubiri numai ca urmare a decesului mamei nu si al tatalui, deoarece acesta din urma a fost vinovat de producerea accidentului.

Latura civila a fost solutionata in doua etape procesuale (Tribunal si Curte de Apel). Pentru solutionarea laturii civile a fost necesar un timp de 3 ani. Curtea de Apel Galati a respins apelul formulat de catre reclamanti dar si apelul formulat de catre parata SC Carpatica Asigurari SA ca nefondate.

Mentionam ca atat Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie, atunci cand acorda despagubiri morale, nu opereaza cu criterii de evaluare prestabilite, ci judeca in echitate, adica procedeaza la o apreciere subiectiva a circumstantelor particulare a cauzei, relativ la suferintele fizice si psihice pe care le-au suportat victimile unui accident de circulatie, respectiv rudele persoanelor decedate, precum si la consecintele nefaste pe care acel accident le-a avut cu privire la viata lor particulara, astfel cum acestea sunt evidentiate prin probele administrate

 

Ultima modificare

Limite despagubiri RCA

Google Visualization API Sample

 

Statistici Accidente Rutiere

  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010

Statistici accidente 2016

 
 
 
 

Statistici accidente 2015

 
 
 
 

Statistici accidente 2010

 
 
 
 

Statistici accidente 2013

 
 
 
 

Statistici accidente 2012

 
 
 
 

Statistici accidente 2011

 
 
 
 

Statistici accidente 2011