A+ A A-

10 sfaturi utile pentru familia afectata de tragedia unui accident rutier grav

1. Retineti nume, numere de telefon sau date de contact pentru toti martorii care au asistat la accident. Declaratiilor lor vor fi extrem de importante. Notati-va numerele de inmatriculare ale masinilor care au fost in zona in momentul producerii accidentului.

2. E bine sa aveti cat mai multe poze de la locul evenimentului (atunci cand este posibil). 

3. In cele mai multe cazuri, atunci cand dvs ati fost ranit/ranita sau atunci cand o persoana draga dvs si-a pierdut viata in urma unui accident de circulatie, puteti obtine despagubiri materiale si morale pentru prejudiciile suferite.

4. Apelati cat mai rapid la un avocat specializat in accidente rutiere/obtinere de despagubiri.  Fiti convins ca soferul vinovat o va face in cel mai scurt timp iar companiile de asigurari au departamente specializate in tratarea acestor evenimente care in mod cert nu vor lucra in interesul dumneavoastra.

5. Daca ati fost ranit intr-un accident de circulatie trebuie in mod obligatoriu sa mergeti la medic pentru a fi constatate si evaluate vatamarile suferite. Raportul medico-legal este esential pentru obtinerea despagubirilor ce vi se cuvin.

6. Tratamentul prescris de medic ca urmare a vatamarilor suferite trebuie intotdeauna urmat. Prezentati-va obligatoriu la evaluarile ulterioare pe care medicul le recomanda. In multe cazuri pot fi depistate complicatii ce nu au fost sau nu au putut fi diagnosticate initial.

7. Nu semnati nici o hartie cu societatea de asigurari sau cu soferul vinovat de producerea accidentului inainte de a discuta cu un avocat specializat in accidente de circulatie/obtinere despagubiri; doar asa veti afla care sunt drepturile dumneavoastra si care sunt despagubirile ce vi se cuvin.

8. Pastrati toate actele medicale, buletine de analize, certificate, retete pentru tratamente prescrise etc., care au legatura cu vatamarile suferite; pastrati toate chitantele, facturile, bonurile fiscale sau orice alt document care sa ateste cheltuielile efectuate. Contravaloarea acestora va fi recuperata de la societatea de asigurari.

9. In cazul in care o persoana draga dvs. si-a pierdut viata intr-un acident de circulatie, trebuie sa stiti ca toate cheltuielile pe care familia le-a efectuat pentru repatrierea sau transportul victimei, inmormantare, ritualuri crestinesti, monument funerar, etc., vor fi recuperate de la societatea de asigurari. In acest scop, trebuie pastrate toate documentele care sa ateste aceste cheltuieli.

10. Stim ca o astfel de experienta este extrem de traumatizanta si lasa urme extrem de adanci asupra psihicului unei persoane. Nu ezitati sa apelati la un psihoterapeut calificat pentru a reusi sa depasiti aceste momente delicate.

Limite despagubiri RCA

Google Visualization API Sample

 

Statistici Accidente Rutiere

  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010

Statistici accidente 2016

 
 
 
 

Statistici accidente 2015

 
 
 
 

Statistici accidente 2010

 
 
 
 

Statistici accidente 2013

 
 
 
 

Statistici accidente 2012

 
 
 
 

Statistici accidente 2011

 
 
 
 

Statistici accidente 2011